Tönnies kan extra varkens gaan slachten

Met ingang van volgende week neemt slachterij Tönnies in het Duitse Rheda een nieuwe snijafdeling in gebruik. Daardoor ontstaat ruimte om extra varkens te slachten. Het concern spreekt over een plus van tot 40.000 dieren per week.

T%C3%B6nnies+kan+extra+varkens+gaan+slachten
© Henk Riswick Fotografie

'Een signaal waar boeren dringend op hebben gewacht', schrijft het Duitse vakblad TopAgrar, dat het nieuws meldde. Het stuwmeer varkens dat boven de markt hangt, loopt in Duitsland namelijk wekelijks op. De Duitse koepelvereniging van varkenshouders ISN vreest dat dat aantal rond de miljoen varkens met Kerst zit.

Gebakkelei

De nieuwe snijruimte en de extra varkens die verwerkt kunnen worden, kunnen helpen de druk minder hoog te laten oplopen. De verwerkingsruimte is al langer klaar, maar, maar tussen slachtconcern Tönnies en de autoriteiten was er onduidelijkheid over de exploitatievergunning.

Tönnies verplaatste de runderslachterij van Rheda naar Badbergen. Op de vrijgekomen ruimte bouwde de slachterij een nieuwe, circa 2.000 vierkante meter grote snijderij voor het verwerken van hammen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer