T%C3%B6nnies+kan+extra+varkens+gaan+slachten
Nieuws
© Henk Riswick Fotografie

Tönnies kan extra varkens gaan slachten

Met ingang van volgende week neemt slachterij Tönnies in het Duitse Rheda een nieuwe snijafdeling in gebruik. Daardoor ontstaat ruimte om extra varkens te slachten. Het concern spreekt over een plus van tot 40.000 dieren per week.

'Een signaal waar boeren dringend op hebben gewacht', schrijft het Duitse vakblad TopAgrar, dat het nieuws meldde. Het stuwmeer varkens dat boven de markt hangt, loopt in Duitsland namelijk wekelijks op. De Duitse koepelvereniging van varkenshouders ISN vreest dat dat aantal rond de miljoen varkens met Kerst zit.

Gebakkelei

De nieuwe snijruimte en de extra varkens die verwerkt kunnen worden, kunnen helpen de druk minder hoog te laten oplopen. De verwerkingsruimte is al langer klaar, maar, maar tussen slachtconcern Tönnies en de autoriteiten was er onduidelijkheid over de exploitatievergunning.

Tönnies verplaatste de runderslachterij van Rheda naar Badbergen. Op de vrijgekomen ruimte bouwde de slachterij een nieuwe, circa 2.000 vierkante meter grote snijderij voor het verwerken van hammen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer