Asbest eraf bij verbouwing ligboxenstal Koufurderrige

Volop actie deze week op het melkveebedrijf van Gosse en Wytse de Vries in het Friese Koufurderrige. De ligboxenstal wordt verbouwd en daarbij wordt ook het asbestdak vervangen.

Asbest+eraf+bij+verbouwing+ligboxenstal+Koufurderrige
© Niels de Vries

'We hadden er tot en met donderdag goed weer bij', glimlacht Gosse de Vries. Het bedrijf heeft de stal vergroot met twee rijen extra boxen. Eerst waren er vier rijen boxen, nu zijn dit er zes. Daarbij is hat aantal voerpaden verdubbeld naar twee.

Dit betekent dat de stal een stuk breder is geworden. 'Als je dan toch aan het verbouwen bent, dan kom je automatisch bij het dak uit. Die hebben we vervangen. Ook is de jongveestal meegenomen, hoewel daar niet werd verbouwd', zegt de ondernemer.


Volgende week verder

Het dak eraf halen verliep goed. Volgende week komt het nieuwe dak aan de beurt. Maandag de jongveestal en eind volgende week de ligboxenstal.

Met de verbouwing is de ligboxenstal een stuk duurzamer gemaakt. Zo zijn de gangpaden verbreed en is de stal deels voorzien van een Eco-vloer. Ook zijn bij een groot deel van de stal de boxen vergroot en voorzien van comfortabele koematrassen.


Opvolger

Met deze stap willen de Friese ondernemers de stal klaarmaken voor hun opvolger, zodat die de komende jaren vooruit kan.

De Vries hoopt dat dit lukt. 'Dat hangt toch van de minister van Landbouw af. Gewoon lekker boeren; dat is het belangrijkste.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer