Univé komt met energieconcept voor asbestdaken

Verzekeraar Univé lanceert een nieuw energieconcept, waarbij zakelijke leden kosteloos asbestdaken kunnen laten saneren en voorzien van zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt verkocht aan particuliere leden.

Univ%C3%A9+komt+met+energieconcept+voor+asbestdaken
© Tenten Solar

Het concept krijgt de naam Duurzame Zekerheid en volgt op een succesvolle pilot van Univé op een boerderij in Groenlo, waarop vijftig huishoudens zijn aangesloten. Veel ondernemers met een asbestdak zitten volgens Univé in een financiële spagaat.

Hun asbesthoudende bedrijfspand is nagenoeg onverkoopbaar, wat problemen kan opleveren voor de bedrijfscontinuïteit. Daarnaast zijn asbestdaken moeilijk verzekerbaar en is sanering van het dak vaak een te kostbare investering.


Duurzame, regionaal opgewekte energie

Vanaf september verwacht Univé de eerste vijftig boerderijen, bedrijfspanden, sportcomplexen en ander zakelijk vastgoed in een aantal regio's asbestvrij te maken en de eerste 2.500 huishoudens van duurzame, regionaal opgewekte energie te voorzien.

Univé ziet Duurzame Zekerheid als een oplossing vanuit de markt voor het probleem van de asbestdaken. Jan Willem Bolhuis, propositiemanager bij Univé en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Duurzame Zekerheid: 'Door onze zakelijke leden kosteloos van een duurzaam dak te voorzien, geven we ze met een unieke oplossing de zekerheid van een toekomst zonder zorgen over asbestrisico's.'

Dat geeft ze meer financiële armslag om te investeren in hun onderneming, geeft hij aan. 'Bovendien laten we hiermee zien dat vanuit de markt uitstekend oplossingen bedacht kunnen worden waar alle betrokkenen voordeel bij hebben.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer