Mijn+Melk+te+koop+op+ruim+duizend+locaties
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Mijn Melk te koop op ruim duizend locaties

Het aantal distributiepunten van Mijn Melk in Nederland is in de laatste week van oktober fors uitgebreid. Het product in de varianten volle en halfvolle melk is te koop bij meer dan zeshonderd vestigingen van Albert Heijn, driehonderd winkels van Jumbo en online bij Picnic.

De melk wordt geproduceerd met de Lely Orbiter. Dat is een minimelkfabriek op het erf van de veehouder. Supermarktketens spelen met deze melk in op de voorkeur van consumenten naar verse en lokale producten.

Mijn Melk van de biologische boerderij De Dobbelhoeve uit het Brabantse Udenhout was al verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar de supermarktketen breidt deze week het aantal distributiepunten van Mijn Melk verder uit. Albert Heijn heeft ervoor gekozen om elke regio te bedienen met een eigen Mijn Melk-maker.

Zo is Mijn Melk van boerderij De Dobbelhoeve voortaan verkrijgbaar in het zuiden van Nederland en de melk van Boer Kees uit het Twentse Agelo te koop in het oosten van Nederland. Een Mijn Melk-maker uit het Groene Hart bedient de Randstad en omgeving.


Goed voor de koe

Daarmee zorgt Mijn Melk volgens Lely niet alleen voor een eerlijke prijs voor de boer, maar is het op deze manier melk produceren ook goed voor de koe. Alle aangesloten bedrijven laten de koeien melken door een Lely Astronaut-melkrobot. Daarbij staat de melk van de Mijn Melk-makers dankzij de korte keten snel in het schap en is er geen vermenging met melk van andere boerderijen, aldus de Orbiter-producent.


Een woordvoerder van Lely kan niet zeggen wat dit betekent in productievolume. De komende vier weken zijn cruciaal voor hoe het nieuwe product aanslaat en wat het afzetvolume wordt. 'Belangrijk is dat er meer variatie is in het schap. Er moet iets te kiezen zijn.'

Volgens de woordvoerder is het niet zo dat melkveebedrijven de hele melkproductie als Mijn Melk verwerken. 'Het is juist prima dat de coöperatie ook melk ophaalt. Op die manier kunnen schommelingen worden opgevangen.'


Groei

Lely verwacht dat het aantal Mijn Melk-veehouders kan worden uitgebreid, want de consument staat open voor dit soort producten. 'We zijn nog op zoek naar een extra bedrijf in Noord-Holland', zegt de woordvoerder, die weet dat er ook animo is vanuit het buitenland. Lely wil eerst in Nederland het Mijn Melk-systeem rond hebben, voordat de Orbiter de grens overgaat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer