Online supermarkt Picnic komt met eigen boerderijmelk

Online supermarkt Picnic gaat halfvolle en volle melk direct van de boerderij aan huis bezorgen. De melk van de familie Oostdam uit Bodegraven wordt op de boerderij gepasteuriseerd, verpakt in flessen en via Picnic samen met de andere boodschappen gratis aan huis gebracht.

Online+supermarkt+Picnic+komt+met+eigen+boerderijmelk
© Picnic

De familie Oostdam maakt gebruik van de minimelkfabriek van Lely en sluit zich daarmee aan bij Mijn Melk. Mijn Melk is een platform voor boeren die hun melk zelf verwerken en verkopen, zonder tussenkomst van een zuivelverwerker.

Een volautomatische melkrobot geeft de koe de vrijheid zelf te bepalen wanneer ze gemolken wordt, waarna de melk direct wordt gepasteuriseerd en gebotteld in een geavanceerde minimelkfabriek.

Meer lokale producten

Het initiatief past binnen de ambities van Picnic om meer lokale producten in het assortiment op te nemen en tegelijkertijd ook de duurzame bezorgketen breder in te zetten.

'De keten is extreem kort, de melk is supervers en klanten weten precies waar de melk vandaan komt. Dat vinden ze steeds belangrijker', aldus medeoprichter Michiel Muller van Picnic. 'Daarnaast vinden we dierenwelzijn en een eerlijke prijs voor deze ambachtelijke boerenmelk belangrijk.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer