Criminelen saboteren maisoogst met stukken ijzer

Criminelen hangen stukken ijzer, bouten en spijkers tussen de mais om de oogst en machines te saboteren. Volgens de politie proberen ze daarmee boeren te dwingen hun erf ter beschikking te stellen aan drugsproducenten.

Criminelen+saboteren+maisoogst+met+stukken+ijzer
© VidiPhoto

De handelswijze van de criminelen wordt in dagblad De Stentor bevestigd door Anton Jansen, een politiespecialist in de bestrijding van criminaliteit in het buitengebied. De metalen voorwerpen kunnen leiden tot tienduizenden euro's aan schade door verloren gewasopbrengsten en schade aan machines.

Volgens Jansen is moeilijk in te schatten hoe vaak deze praktijken voorkomen. De bereidheid om aangifte te doen is gering. Bij Cumela zijn dit jaar nog geen meldingen bekend.


In Klarenbeek zijn vorige week bouten aangetroffen in een maisperceel. Die waren vastgemaakt aan de stengels van de planten. Een link met drugscriminaliteit is hier uitgesloten, stellen betrokkenen. Het voorval doet denken aan soortgelijke incidenten in Noord-Brabant.

LTO Noord adviseert agrarisch ondernemers om altijd aangifte te doen als zij ijzeren voorwerpen aantreffen die daar doelbewust lijken te zijn achtergelaten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer