'Agroterrorist' lijkt weer actief

In het Land van Maas en Waal lijkt de 'agroterrorist' weer actief te zijn. In de ruggen van gemaaid gras werden vorige week prikkeldraad en keien verstopt. Vorig jaar waren er in dit gebied veel vernielingen.

%27Agroterrorist%27+lijkt+weer+actief
© Dirk Hol

Het prikkeldraad en de keien werden aangetroffen door loonwerker Smits & de Kleijn bij oogstwerkzaamheden voor een melkveehouder in Beneden-Leeuwen. Doordat de opraapwagen uitgerust is met een metaaldetector, werd voorkomen dat het prikkeldraad in de graskuil terechtkwam. Dat zou grote gezondheidsproblemen kunnen geven voor koeien.

Het politieonderzoek naar de vernielingen in het gebied bij diverse fruittelers en boeren in het gebied loopt nog steeds. Vorig jaar werden onder meer fruitbomen afgezaagd, kuilen opengesneden en werden mesjes in maispercelen gevonden, net voor de oogst. Volgens voorzitter Jan van Lent van ZLTO Land van Maas en Waal is ook de poging van vorige week om schade te veroorzaken, gemeld bij de politie.

Vertrouwen

Zowel Van Lent als loonwerker Sjoerd Smits heeft er nog vertrouwen in dat de politie de dader of daders oppakt. Smits geeft in deze fase liever niet te veel aandacht aan het voorval. 'Dat werkt alleen maar in de hand dat de dader aandacht krijgt en wellicht nog meer gaat ondernemen. Daar is niemand bij gebaat.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  20 %
Meer weer