Veehouder+vindt+spijkers+in+grasbalen
Nieuws
© Klaartje van Wijk

Veehouder vindt spijkers in grasbalen

In grasbalen van biologische melkveehouders Hans en Klaartje van Wijk uit Bakkeveen zijn enkele dagen geleden spijkers geslagen. Andere balen werden vernield.

De balen lagen op een perceel aan de Hullenweg in Roden. Hans van Wijk merkte de vernielingen op toen hij de balen wilde ophalen. 'Ik dacht eerst dat het werk van vogels was. Maar toen zag ik dat de balen aan de achterkant helemaal open waren gemaakt.'

Later ontdekte hij spijkers in andere balen. 'De dertig balen op het perceel moeten we nu met een metaaldetector controleren of we geen spijkers over het hoofd hebben gezien. Dit doen we om scherp in de maag van de koeien te voorkomen. Het controleren geeft een hoop gedoe.''

Aangifte

Van Wijk deed aangifte bij de politie. Maar donderdag kreeg hij een mail dat de politie geen onderzoek instelt. 'De reden waarom ze dat niet doen, staat er niet bij', verzucht de boer die 82 koeien melkt. Het bericht van zijn vrouw Klaartje van Wijk op Facebook werd de afgelopen dagen ruim 2.100 keer gedeeld.

'Mensen besef eens wat je hiermee aanricht! Dode koeien. Een verdrietige boer en boerin. Bedorven voer. Heel veel extra werk om alles te controleren. Blijf gewoon met je handen van andermans spullen af', meldde ze op Facebook.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 5°
  10 %
 • Vrijdag
  18° / 5°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer