Teller Duitse varkenspest loopt op naar 29

Het Duitse Friedrich Loeffler Instituut (FLI) bevestigde vandaag negen nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen. Het officiële aantal bevestigde besmettingen komt daarmee uit op 29 in twee weken tijd.

Teller+Duitse+varkenspest+loopt+op+naar+29
© Twan Wiermans

De negen nieuwe gevallen zijn gevonden tijdens de zoekacties die zijn ingesteld in het kerngebied. Alle dieren zijn daarbinnen gevonden. Om de kernzone staat nu een electrische afrastering van bijna 60 kilometer.

Wanneer duidelijk is dat de besmetting met Afrikaanse varkenspest beperkt blijft tot het kerngebied, wordt de afrastering vervangen door een vaste. Dan wordt ook gestart met een intensieve jacht op de wilde zwijnen in het gebied. Bosbouw- en akkerwerkzaamheden zijn binnen de kernzone verboden.

De 50 centimeter hoge afrastering die eerder dit jaar werd geplaatst langs de Oder op de grens met Polen wordt vervangen door een vaste afrastering. Aanleiding is een video waarop is te zien hoe zes dieren vanuit Polen de Oder overzwemmen en aan Duitse zijde de afrastering omver rammen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer