Zes nieuwe gevallen Afrikaanse varkenspest Duitsland

De Duitse autoriteiten hebben zaterdag zes nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest bevestigd in het zuidoosten van de deelstaat Brandenburg. De kernzone is daarop aanzienlijk uitgebreid en er is een nieuwe bufferzone ingesteld.

Zes+nieuwe+gevallen+Afrikaanse+varkenspest+Duitsland
© Twan Wiermans

Het aantal gevallen van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen is gestegen naar dertien. De laatste gevallen zijn gevonden in de buurt van Neuzelle in de streek Oder-Spree, dat in het kerngebied is opgenomen.


Het kerngebied heeft nu een omtrek van 60 kilometer – dat was ruim 20 kilometer – en beslaat in totaal 150 vierkante kilometer. Het uitgebreide kerngebied is zaterdag omheind met een mobiele, elektrische afrastering. Daarnaast is een bufferzone ingesteld die ongeveer 2.300 vierkante kilometer beslaat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer