VVD+vraagt+ministers+om+overleg+Waddenagenda
Nieuws
© Han Reindsen

VVD vraagt ministers om overleg Waddenagenda

VVD-Tweede Kamerleden Aukje de Vries en Helma Lodders vragen de ministers Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) in gesprek te gaan met de landbouwsector over de Waddenagenda. Zij hebben hierover schriftelijke vragen gesteld.

De Tweede Kamerleden stellen de vragen naar aanleiding van een bericht van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond die bezwaar heeft tegen de concept-Waddenagenda 2050. De vakbond vreest voor meer natuur en brakwaterzones aan de kuststrook, zowel aan de Waddenzeekant als binnendijks.

'In feite komt het erop neer dat de doelen voor Natura 2000 en Werelderfgoedgebied Waddenzee leidend worden gemaakt voor het veel grotere Waddengebied. Hierbij wordt in onze ogen de akkerbouw in het noordelijk kustgebied, de noordelijke kleischil, volledig ondergeschikt gemaakt aan de doelen voor de Waddenzee', stelt NAV-voorzitter Teun de Jong.


Gevolgen Waddenagenda

De liberalen zijn benieuwd naar de gevolgen voor de akkerbouw als de Waddenagenda wordt uitgevoerd. Ze vragen beide ministers of er onderzoeken hiernaar hebben plaatsgevonden. De Vries en Lodders vragen bovendien hoe boerenbelangenorganisaties als LTO en NAV betrokken zijn bij het opstellen van de ontwerp Waddenagenda 2050 en wat er met hun input is gedaan. Ook vragen zij naar de betrokkenheid van natuurorganisaties.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer