Partijprogramma Denk 'op de schop' na bezoek aan akkerbouwer

Het partijprogramma van Denk gaat 'op de schop' na het bezoek van Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk aan akkerbouwer Jaap Lodders in Swifterbant. 'Wij besteden de laatste periode veel tijd aan landbouw, dan is het ook belangrijk dat Jaap punten aan ons meegeeft', zegt Öztürk.

De twee hadden elkaar leren kennen op de Grüne Woche in Berlijn. Deze afspraak hoorde nog bij de actie Make a Date, waarbij mensen van buiten en binnen de agrarische sector elkaar opzoeken.

Het gesprek aan de keukentafel ging over kringlooplandbouw. In het partijprogramma van Denk gaat het namelijk over kleinschalige kringlooplandbouw. 'Ik heb het verhaal van landbouwminister Carola Schouten en D66-Kamerlid Tjeerd de Groot gehoord en heb Jaap gevraagd hoe hij daartegen aankijkt. Dat was voor ons heel verhelderend', zegt Öztürk.

'Over die kleinschalige landbouw had hij wel in de gaten dat dat niet in het partijprogramma hoort', meldt Loddders. 'Ze willen een nieuw partijprogramma neerzetten en ik heb het idee dat ik met het advies bijna aan het partijprogramma meeschrijf.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer