Kamervragen over lagere btw voor groente en fruit

Kamerlid Femke Merel van Kooten van de groep Krol-Van Kooten vraagt onder meer aan minister Wopke Hoekstra van Financiën of hij het een goed idee vindt om het btw-tarief op groenten en fruit weer te verlagen.

Kamervragen+over+lagere+btw+voor+groente+en+fruit
© Dirk Hol

Van Kooten stelt de schriftelijke Kamervragen na berichtgeving dat de Duitse overheid de btw op groenten en fruit gaat verlagen. Dit om de eigen economie en het Duitse bedrijfsleven te ondersteunen vanwege de coronacrisis. Het Tweede Kamerlid maakt zich onder meer zorgen over de gevolgen van de btw-verlaging voor de concurrentiepositie van Nederlandse mkb-ondernemers in de grensstreek.

Zij stelt haar vragen aan minister Hoekstra en staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Van Kooten wil ook van de bewindslieden weten hoe zij staan tegenover een verlaging van de btw op groenten en fruit in Nederland. Haar voorstel is om de eerdere btw-verhoging van 6 naar 9 procent tijdelijk of structureel terug te draaien.


Gezondere leefstijl

Van Kooten verwijst in haar Kamervragen naar de wensen van artsen, wetenschappers en ook het RIVM om meer aandacht te vragen voor een gezondere leefstijl. Dit in relatie tot de weerstand van de bevolking tegen het coronavirus. Zij is benieuwd of Hoekstra en Blokhuis in beeld hebben welk effect de eerdere btw-verhoging heeft gehad op de consumptie van groente en fruit in Nederland.
Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer