Tweede+Kamer+stemt+in+met+stimuleren+van+kweekvlees
Nieuws
© Dirk Hol

Tweede Kamer stemt in met stimuleren van kweekvlees

Een forse meerderheid van de Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met de roep om het tonen van ambitie en regie op het kweekvleesdossier door de overheid.

Een motie hierover van VVD-Tweede Kamerlid Arne Weverling, tevens woordvoerder voedsel voor de liberalen, hierover, kan rekenen op steun van het overgrote deel van de Tweede Kamer. Alleen het CDA en de partij van verantwoordelijk landbouwminister Carola Schouten (ChristenUnie) stemden tegen.

Een aansluitende motie van Weverling en D66-Kamerlid Tjeerd de Groot werd eveneens met brede steun aangenomen. Twee derde van de Tweede Kamer ziet graag een goed vestigingsklimaat en experimenteerruimte voor kweekvleesondernemers ontstaan. PVV, CDA, ChristenUnie, SGP en Forum voor democratie zijn tegen.

Uitvoeren

Dezelfde tien partijen steunden een derde motie rondom kweekvlees, ingediend door William Moorlag van de PvdA. Doel daarvan is dat de overheid alternatieven voor vlees gaat stimuleren. VVD, D66, GroenLinks, SP, PvdA, Partij voor de Dieren, 50Plus, Denk, lid Van Kooten-Arissen en Van Haga stemden voor dit idee.

De Groot en Weverling willen graag binnen twee weken een brief van Schouten ontvangen met daarin praktisch uitgewerkt welke stappen ze gaat zetten rondom kweekvlees, zo verzochten zij de minister na het aannemen van de moties.

Afhouden

In het kweekvleesdebat van vorige week hield de landbouwminister de boot nog ernstig af als het gaat om het stimuleren van laboratoriumvlees door de overheid. De Tweede Kamer maant haar nu evengoed tot actie.

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer