Vegan-merk Oatly onder vuur van activisten

Het veganistische zuivelmerk Oatly ligt onder vuur van activisten, nadat bekend werd dat investeringsmaatschappij Blackstone van Trump-aanhanger Stephen Schwarzman aandeelhouder werd van het bedrijf.

Vegan%2Dmerk+Oatly+onder+vuur+van+activisten
© Oatly/Twitter

In juli verkocht Oatly een belang van zo’n 170 miljoen euro aan een consortium beleggers, waar onder meer rapper Jay-Z, actrice Natalie Portman, talkshowhost Oprah Winfrey en de Rabobank deel van uitmaken. Nu blijkt dat ook Blackstone deel is van dit consortium.


Internationale media melden dat de deal is opgepikt door klimaat- en politieke activisten. Zij beweren dat Blackstone in bedrijven investeert die een rol spelen in de ontbossing van het Amazonegebied. Zo financiert de investeringsmaatschappij de Braziliaanse bouwbedrijven Hidrovias do Brazil en Pátria Investimento.


Trump

Ook het feit dat ceo Stephen Schwarzman van Blackstone een adept is van de Amerikaanse president Donald Trump, valt niet in goede aarde bij de veganistische doelgroep. CNBC meldt dat Schwarzman onlangs nog 3 miljoen dollar bijdroeg aan Trumps campagne.

Oatly pareert de kritiek door op Twitter te melden dat het misschien een onverwachte keuze is om met Blackstone in zee te gaan, maar dat dit zal helpen ‘onze duurzame missie uit te breiden en meer plantaardige producten te maken’.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer