Investeerders steken 175 miljoen in havermelkmaker Oatly

Oatly, producent van haverdranken, heeft bij een groep internationale investeerders 175 miljoen euro opgehaald. Rabo Corporate Investments, dochter van de Rabobank, is een van de nieuwe financiers.

Investeerders+steken+175+miljoen+in+havermelkmaker+Oatly
© Oatly/Twitter

De kapitaalinjectie van omgerekend 200 miljoen dollar laat volgens investeringsbank Blackstone Growth, die de transactie begeleidde, zien dat er grote interesse is onder investeerders in nieuwe en duurzamere voedselsystemen. Innovaties rondom de voedselproductie worden gezien als de grote kansen voor ondernemers en investeerders van dit moment.


Naast de Rabo-dochter hebben ook beroemdheden als talkshowpresentatrice Oprah Winfrey en actrice Natalie Portman in Oatly geïnvesteerd.Het concern wil met de verworven miljoenen haar productie en distributienetwerk uitbreiden.

Volgens Oatly's CEO Toni Petersson wordt met deze investering een grote stap gezet in de financiering van groene ondernemingen die de voedselproductie op een duurzame manier willen veranderen. ‘Ik ben van mening dat kapitaal om de juiste redenen groen moet worden. De betrokkenheid van onze nieuwe partners om ons te ondersteunen en onze missie te bevorderen, is een duidelijke indicatie dat de wereld naar een nieuwe duurzamere richting inslaat.’


Jonge generatie

Het Zweedse Oatly startte in 2013 met de grootschalige productie van havermelk. Door een hippe marketingcampagne werd het merk snel omarmd door een jonge generatie kritische consumenten. Havermelk is daardoor al lang geen product meer dat vooral door mensen met een lactoseallergie wordt geconsumeerd.


De haverdranken, -yoghurts en -ijsjes van Oatly zijn tegenwoordig verkrijgbaar bij 50 duizend retail- en foodservcie-outlets in 20 landen. In september 2019 werd een tweede fabriek geopend in Vlissingen om aan de vraag te kunnen voldoen. Qua prijs kunnen de producten nog niet concurreren met melk van de koe. Met een literprijs van 2,05 euro (bij Albert Heijn) is Oats havermelk veel duurder dan een regulier pak halfvolle melk (Campina 1,25 euro bij AH).Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer