Britse+melkveehouders+leveren+minder+melk+door+hitte
Nieuws
© Twan Wiermans

Britse melkveehouders leveren minder melk door hitte

De Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) ziet een flinke leveringsdip van melk als gevolg van de hitte in augustus in Groot-Brittannië. Met een gemiddelde dagproductie van 32,21 miljoen kilo daalde de melkproductie in week 33 met 1,7 procent ten opzichte van een week eerder.

Volgens de AHDB heeft dat alles te maken met de hoge temperaturen. Een daling van de melkproductie is normaal in Groot-Brittannië in de maand augustus. Maar deze daling is aanzienlijk groter dan verwacht.

In week 33 waren er in grote delen van Engeland en Wales temperaturen die boven de 30 graden uitkwamen. Op 7 augustus werd de warmste maximumtemperatuur gemeten van 36,4 graden op Heathrow Airport.


Melkproductie

De hitte hield aan tot en met woensdag 12 augustus. In het overzicht van de AHDB is te zien dat de melkproductie dit jaar ook een stuk lager ligt dan vorig jaar. Volgens de AHDB is de drogestofopname als gevolg van de hitte minder. Dit zorgt voor een verminderde melkgift.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer