Bens: 'Geen garantie dat melk wordt opgehaald en brok geleverd'

Het is volgens ZLTO-voorzitter Wim Bens niet ondenkbaar dat door het coronavirus een andere voerleverancier of melkverwerker op het erf komt. Garanties dat de melk altijd wordt opgehaald en brokken geleverd, geeft hij niet.

Bens is er wel 'van overtuigd dat onze industrieën hun uiterste best gaan doen om dat voor elkaar te krijgen'. Hij weet dat er bij de toeleverende en verwerkende industrie crisisdraaiboeken klaarliggen. 'Je moet er over nadenken wat er gebeurt als de logistieke sector er niet is of te weinig capaciteit heeft. We weten dat de industrie dit doet en het is goed dat wij daar op aangesloten zijn.'

Of die maatregelen op korte termijn te verwachten zijn, is voor hem moeilijk in te schatten. 'Een week geleden wisten we ook niet waar we nu staan en er zijn al flinke maatregelen genomen. Maar het is niet ondenkbaar dat zulke maatregelen binnen enkele weken worden genomen. Dat is afhankelijk van hoe het virus zich ontwikkelt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  23° / 16°
  65 %
 • Woensdag
  21° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  65 %
Meer weer