Varkenshouders+verkopen+vlees+van+bijzondere+rassen
Nieuws
© Chiel Rooijakkers

Varkenshouders verkopen vlees van bijzondere rassen

Familie Rooijakkers uit Aarle-Rixtel is gestart met de tijdelijke verkoop van hamburgers en worsten die zijn gemaakt van het vlees van bijzondere varkensrassen.

Deze rassen zijn afkomstig uit alle windstreken van de wereld: Iberico, Hampshire, Oxford Sandy and Black, Berkshire, Saddleback, Large Black, het Nederlands Landvarken, Yorkshire, Old Spot, Tamworth, Piétrain en Duroc. Omdat van ieder varkensras maar een varken is geslacht, is de voorraad beperkt.

Binnenkort wordt de verbouwing van Porcus Campus, waar de varkens worden gehouden, afgerond en kunnen bezoekers de diverse varkensrassen bezichtigen. Er lopen straks zo’n tweehonderd varkens rond van zeventien verschillende rassen. Ze zijn niet allemaal geschikt voor voedselproductie, zoals het Kunekune uit Nieuw-Zeeland (zie foto's).


Een volwassen mannelijke Kunekune.
Een volwassen mannelijke Kunekune. © Chiel Rooijakkers


Kenniscentrum

Maarten Rooijakkers, zijn broer en hun echtgenotes realiseren daarmee een kenniscentrum rond het varken en de varkenssector. Ook kunnen mensen hun eigen varken kopen om het te bezoeken, ermee te fokken of te laten slachten. Daarnaast zijn er twee vergaderruimtes, een skybox, een terras en zeven hotelkamers met uitzicht op de varkensstal.

De vleesproducten van Porcus Campus zijn op zaterdag en woensdag tot en met 1 september tussen 10 en 17 uur af te halen op de Kloosterdreef 5 in Aarle-Rixtel. Voor afhalen op een ander tijdstip is een telefoontje voldoende: (06) 27296387.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer