WH+Group+voorspelt+lagere+Amerikaanse+varkensvleesexport
Nieuws
© Henk Riswick Fotografie

WH Group voorspelt lagere Amerikaanse varkensvleesexport

's Werelds grootste producent van varkensvlees, de Chinese WH Group, rekent met een lagere export van varkensvlees uit de Verenigde Staten in de tweede helft van 2020. Vleesverwerkers kampen daar aanhoudend met corona, wat de prijzen opdrijft.

In de eerste helft van 2020 steeg de Chinese invoer van varkensvlees fors. Met name ook de import van varkensvlees uit Amerika steeg. Grote aantallen covid-19 besmettingen spelen Amerikaanse slachterijen en vleesverwerkers parten. WH Group is onder meer eigenaar van Smithfield Foods. Dat heeft meer dan vijfhonderd vestigingen in de Verenigde Staten en draait niet op volle capaciteit.

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  23° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  80 %
Meer weer