Van+Rooi+Meat+dicht+na+coronabesmetting+medewerkers
Nieuws
© wijnenbouw.com

Van Rooi Meat dicht na coronabesmetting medewerkers

Van Rooi Meat in Helmond is tot en met dinsdag gesloten door voorzitter John Jorritsma van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Uit een coronasteekproef onder 130 medewerkers kwam naar voren dat 21 personen besmet waren met het virus.

Medewerkers van de Nationale Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS) die werken op deze locatie zijn vorige week getest op corona. Daarvan bleek een aantal personen besmet. Vervolgens heeft GGD Brabant-Zuidoost de steekproef verricht. Donderdagavond werden de testresultaten bekend, waarop Jorritsma de slachterij sloot.


Volgens de veiligheidsregio is er een risico dat deze slachterij een brandhaard van de verspreiding van corona is of op korte termijn kan worden. De NVWA en KDS melden dat ook hun medewerkers de komende dagen uit voorzorg niet mogen werken op het bedrijf. Dat maakt het slachten eveneens onmogelijk.


Weer veilig

Voor deze inspecteurs en alle andere slachterijmedewerkers geldt dat werkzaamheden pas hervat worden als dat veilig is. Positief geteste medewerkers moeten twee weken in quarantaine in een hotel in de regio.

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer