CZAV mag Cebeco Granen overnemen

De Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging (CZAV) mag 100 procent eigenaar worden van Cebeco Granen.

CZAV+mag+Cebeco+Granen+overnemen
© Nieuwe Oogst

Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 31 juli besloten. Na de overname blijft er voldoende concurrentie in de handel in granen over. Momenteel hebben CZAV en Agrifirm nog beide een belang van 50 procent in Cebeco Granen.


De transactie valt onder het concentratietoezicht van de Mededingingswet. De ACM heeft deze voorgenomen concentratie onderzocht. Een vergunning is niet nodig. De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren.


Groothandel

CZAV houdt zich onder andere bezig met inname, opslag en vermarkten van granen, zaden en peulvruchten. Cebeco Granen houdt zich bezig met de groothandel op de Europese markt in granen, met de focus op tarwe en gerst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer