Virtuele gewastour tijdens open dag CZAV/Rusthoeve

Traditiegetrouw vindt op de derde woensdag van juni de open dag van CZAV en proefboerderij Rusthoeve plaats. In verband met het coronavirus komt er dit jaar een virtuele gewastour.

Virtuele+gewastour+tijdens+open+dag+CZAV%2FRusthoeve
© Haijo Dodde

Door de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus kan de open dag niet in de bekende vorm doorgaan. CZAV en proefboerderij Rusthoeve gaan aan de slag om alle informatie, kennis en innovatie op een andere manier te delen. Op 17 juni is er daarom een virtuele gewastour.

Inzaai van proefvelden is op dit moment al gedaan en nog volop aan de gang, ook al zijn de zaaiomstandigheden net als overal in het land droog en lastig. In de aanloop naar deze 'tour' zullen CZAV en proefboerderij Rusthoeve video's en vlogs delen over de ontwikkelingen op proefvelden en demovelden.


Teeltsysteem

Het thema 'ICM in de praktijk' zal naar voren komen in deze filmpjes. ICM staat voor Integrated Crop Management en gaat om het bewuster inzetten van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen in het teeltsysteem.

Daarnaast kijken beide partijen naar innovatieve teelttechnieken en -methodes, zoals mechanische onkruidbeheersing. Zo kunnen telers de open dag met moderne, digitale technieken toch ervaren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer