CZAV+koopt+alle+aandelen+van+Cebeco+Granen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

CZAV koopt alle aandelen van Cebeco Granen

De landbouwcoöperaties Agrifirm en CZAV hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de aandelen van Cebeco Granen.

Agrifirm verkoopt haar belang van 50 procent in Cebeco Granen aan CZAV. Hiermee wordt CZAV met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 volledig eigenaar van Cebeco Granen. CZAV werkt in toenemende mate samen voor haar afzet van granen met Cebeco Granen.

Agrifirm kiest voor een meer rechtstreekse marktbenadering. Daardoor is het volgens de coöperaties niet langer logisch voor Agrifirm om aandeelhouder van Cebeco Granen te blijven. De aandeelhouders vinden dat op deze wijze de toekomst van Cebeco Granen het best wordt gegarandeerd.


Regionaal handelsbedrijf

Cebeco Granen is gevestigd in Rotterdam en is een belangrijk regionaal handelsbedrijf in tarwe en gerst. Bij Cebeco Granen werken vijf medewerkers. De onderneming heeft een netwerk met collecteurs en afnemers in Noordwest-Europa.

De transactie is voor goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt en aan de ondernemingsraad van CZAV.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer