CZAV+betaalt+gemiddeld+166+euro+voor+tarwe
Nieuws
© Haijo Dodde

CZAV betaalt gemiddeld 166 euro voor tarwe

De netto-eindprijs voor maal- en zomertarwe van oogst 2019 bepaalt landbouwcoöperatie CZAV op gemiddeld 166 euro per ton.

Voor baktarwe rekent CZAV 168 euro af en voor voertarwe is de eindprijs 161 euro. Voor zomergerst van het brouwwaardige ras Planet ontvangen de gersttelers 170 euro per ton. De prijs voor voergerst komt op 150 euro.

CZAV meldt trots te zijn op dit resultaat. De coöperatie meldt in staat te zijn om de tarwe hoofdzakelijk voor fooddoeleinden te kunnen afzetten. Dit is onder meer te danken aan de telers die de juiste rassen telen en zich richten op kwaliteitstarwe.


Brouwpremie van 20 euro

CZAV geeft aan het laatste jaar extra geïnvesteerd te hebben in de afzet van brouwgerst naar nieuwe afnemers. De coöperatie wijst erop dat het ondanks de moeilijke marktomstandigheden vanwege de coronacrisis toch gelukt is om een brouwpremie van 20 euro per ton te realiseren.

Het afzetseizoen voor tarwe begon in het zuidwesten met een recordoogst van gemiddeld 10,7 ton per hectare. Diverse telers meldden volgens CZAV zelfs percelen met opbrengsten van meer dan 12 ton. Deze geweldige productie zorgde voor grote logistieke uitdagingen om de tarweoogst op een goede manier te laten verlopen, meldt CZAV.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer