Omzet FloraHolland blijft 10 procent achter

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft in de eerste helft van 2020 een omzet behaald die 10 procent lager is dan vorig jaar.

Omzet+FloraHolland+blijft+10+procent+achter
© FloraHolland

Als gevolg van de coronacrisis is op de marktplaats van FloraHolland voor 2,3 miljard euro verhandeld. De gemiddelde prijs van bloemen was 2,8 procent lager dan in de eerste zes maanden van 2019, van kamerplanten 3,6 procent hoger en van tuinplanten 16,8 procent hoger. De aanvoer nam met 11,7 procent af.


'In de laatste weken van het eerste halfjaar was er sprake van een sterk herstel', stelt een woordvoerder van de veiling. 'Hoge prijzen zorgden voor goede omzetten, terwijl er nog wel sprake was van achterblijvende aanvoer.'

Volgens David van Mechelen, financieel directeur bij FloraHolland, is de eerste helft van 2020 zwaar geweest voor de sector. 'De verliezen voor kwekers waren soms groot. Het Noodfonds Sierteelt bood een vangnet, maar veel kwekers hebben een omzetverlies tot 30 procent voor eigen rekening moeten nemen.'

We maken dit jaar fors verlies

David van Mechelen, financieel directeur bij FloraHolland

Verschuiving naar directe verkoop

Doordat er veel minder aanvoer was en door de verschuiving van klok naar directe verkoop, is het aantal karren met bloemen en planten bij FloraHolland veel minder dan vorig jaar. 'Daardoor zijn de inkomsten uit logistieke dienstverlening voor FloraHolland veel lager en maken we dit jaar fors verlies. Er ligt een stevige financiële uitdaging.'

De bloemenveiling met vestigingen in Aalsmeer, Eelde, Naaldwijk en Rijnsburg behaalde vorig jaar een omzet van 4,8 miljard euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer