FloraHolland gaat dit najaar in Eelde volledig beeldveilen

Royal FloraHolland stapt eind augustus op de vestiging in het Drentse Eelde over op volledig beeldveilen voor bloemen en planten. Daarnaast past de veiling een nieuwe manier van logistieke afhandeling toe.

FloraHolland+gaat+dit+najaar+in+Eelde+volledig+beeldveilen
© FloraHolland

Het fysieke veilen verdwijnt in Eelde, maar de tribune blijft met de projectieschermen toegankelijk voor klanten om in te kopen. Klanten kopen de bloemen en planten in aan de hand van aanvoerinformatie en representatieve productfoto's op een laptop.


De basis van het beeldveilen werkt in Eelde net zoals op de andere locaties. Met een foto en productinformatie van bloemen en planten zorgt FloraHolland ervoor dat de klanten weten wat ze kopen.


Schouwen

Alle bloemen en planten zijn nog steeds fysiek op de locatie aanwezig en voor aanvang van het veilen hebben de klanten de mogelijkheid om alle producten te schouwen. Bij binnenkomst worden alle stapelwagens met bloemen en planten gefotografeerd in een fotostraat. Deze foto's worden vervolgens tijdens het veilproces in de afmijnzaal geprojecteerd. Klanten zien per veilingklok de huidige kar die wordt geveild en de eerstvolgende kar.

Op de projectieschermen, die de veiling in de toekomst in led uitrust, zijn met de overgang naar 100 procent beeldveilen dan niet langer de klokken meer te zien. Deze zien de klanten in een applicatie op de laptop waarin ook de productfoto van de kweker wordt getoond. Voor kopers die niet op de tribune inkopen, is er de mogelijkheid om via een livestream de projectie van de karren in de afmijnzaal te volgen.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer