FloraHolland past dienstverlening aan vanwege corona

Veiling Royal FloraHolland heeft haar logistieke processen de afgelopen periode aangepast. Dat is gebeurd om te voldoen aan de geldende coronarichtlijnen van het RIVM. Vooral de 1,5 meter afstand houden, vergde ingrijpende aanpassingen in de logistieke processen.

FloraHolland+past+dienstverlening+aan+vanwege+corona
© FloraHolland

Dat zegt woordvoerder Michel van Schie tegen Nieuwe Oogst. 'Op alle locaties zijn één of meerdere zogenaamde parallelle kopieën van verdeelprocessen ingericht, ter grootte van een aantal voetbalvelden om voldoende transacties per uur te kunnen verwerken. Ook de IT is daarop aangepast.'

Daarnaast zijn medewerkers geïnstrueerd op de nieuwe richtlijnen van het RIVM, zijn verdeelroutes aangepast of is er zelfs eenrichtingsverkeer ingericht. Ook zijn de openingstijden van de marktplaats genormaliseerd en tegelijkertijd waar mogelijk gelijkgetrokken over de drie exportlocaties.


Vroegveildagen

'Om de drukte in aanloop naar de topdagen te kunnen verwerken en de druk op ons logistieke proces te spreiden, is dit jaar op advies van kwekers en kopers ook op Koningsdag geveild', duidt van Schie. 'Tevens bereiden we ons inmiddels voor op de eerste twee Vroegveildagen van dit jaar: maandag 25 mei en dinsdag 2 juni.'

Net als in de rest van Nederland rekent de veiling erop dat klanten en medewerkers de eigen verantwoordelijkheid nemen en zich actief aan de RIVM-richtlijnen houden op de marktplaatsen van Royal FloraHolland, zoals thuisblijven bij klachten.

'Alleen zo kunnen we samen een veilige en gezonde marktplaats voor onze medewerkers en de bedrijven die we faciliteren creëren', zegt Van Schie. Ook gelden er een aantal aanvullende regels op de veiling.


Beperk bewegingen

Zo is een huurder van een bedrijfsruimte zelf verantwoordelijk om de nodige maatregelen te nemen om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Medewerkers van FloraHolland die in een box moeten, worden verzocht alleen de box in te gaan als dat echt noodzakelijk is. 'En indien 1,5 meter afstand van de daar aanwezige medewerkers kan worden gehouden.'

Probeer voor medewerkers zoveel mogelijk een vaste ingang en uitgang bij een box aan te houden, adviseert Van Schie. 'Werk zoveel mogelijk vanuit de box en beperk het aantal bewegingen op de marktplaats tot het strikt noodzakelijke'. Datzelfde advies geldt ook voor het aantal bezoekers en externen dat de bedrijfsbox en de marktplaats komt bezoeken.

'Daarnaast vragen we bedrijven hun medewerkers actief te informeren over de RIVM-richtlijnen en de instructies die we aanhouden op de verschillende veilplekken', besluit Van Schie. 'Denk hierbij aan de afmijnzalen en de verschillende balies.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer