FloraHolland start landelijk veilen met snij-anthurium

FloraHolland start donderdag 3 september met een pilot landelijk veilen. Snij-anthurium is de eerste productgroep van de pilot.

FloraHolland+start+landelijk+veilen+met+snij%2Danthurium
© FloraHolland

Landelijk veilen is een van de speerpunten van de strategie van Royal FloraHolland. Dit najaar start een pilot waaraan alle kwekers van snij-anthurium meedoen. De pilot wordt uitgevoerd met de huidige veilsystemen.

Die zijn oorspronkelijk niet gebouwd om landelijk te veilen. De pilot is daarom geen representatieve test voor de eindsituatie. FloraHolland denkt er wel veel van te kunnen leren. Met deze pilot zet FloraHolland de eerste stappen in het gelijktrekken van aspecten binnen het veilen, zoals één veiltijdstip voor een productgroep en aantallen drukken.


Logistieke dienstverlening

'We toetsen ook onderdelen van onze logistieke dienstverlening, zoals het transport tussen de locaties. Ook als dit een andere locatie is dan waar de producten zijn aangevoerd', meldt FloraHolland.

Tijdens de pilot voert FloraHolland metingen uit en volgt de ervaringen van kwekers, kopers en de interne processen. Op basis hiervan worden de vervolgstappen bepaald om uit te breiden of aan te passen. Royal FloraHolland zet met deze pilot een eerste stap richting landelijk veilen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer