Schouten staat open voor alternatief voermaatregel

De melkveehouderij mag van landbouwminister Carola Schouten met een alternatief plan komen voor de voermaatregel. De bewindsvrouw stelt wel een deadline tot 1 juli.

Schouten+staat+open+voor+alternatief+voermaatregel
© Dirk Hol

Die toezegging deed Schouten donderdag in de Tweede Kamer tijdens een debat over de stikstofaanpak. Schouten vindt de voermaatregel zelf ook niet ideaal, maar de snelle stikstofwinst die het oplevert, acht zij nog steeds noodzakelijk.


De LTO-vakgroep Melkveehouderij sprak woensdag samen met de NAJK, NMV, DDB, GRONDIG op het ministerie van LNV over een alternatief voor de huidige voermaatregel. De boerenorganisaties willen dat deze beter aansluit bij de boerenpraktijk en tegelijkertijd wel de door het ministerie benodigde stikstofemissiereductie oplevert.


In behandeling

De minister heeft de boerenorganisaties wel een deadline gesteld tot 1 juli. Dan zal ze het alternatieve voorstel in behandeling nemen. Bij het opstellen van het alternatieve plan wordt gebruikgemaakt van externe expertise om het voorstel gedegen te onderbouwen, laat LTO Nederland in een reactie weten.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 5°
  20 %
Meer weer