Schouten+staat+open+voor+alternatief+voermaatregel
Nieuws
© Dirk Hol

Schouten staat open voor alternatief voermaatregel

De melkveehouderij mag van landbouwminister Carola Schouten met een alternatief plan komen voor de voermaatregel. De bewindsvrouw stelt wel een deadline tot 1 juli.

Die toezegging deed Schouten donderdag in de Tweede Kamer tijdens een debat over de stikstofaanpak. Schouten vindt de voermaatregel zelf ook niet ideaal, maar de snelle stikstofwinst die het oplevert, acht zij nog steeds noodzakelijk.


De LTO-vakgroep Melkveehouderij sprak woensdag samen met de NAJK, NMV, DDB, GRONDIG op het ministerie van LNV over een alternatief voor de huidige voermaatregel. De boerenorganisaties willen dat deze beter aansluit bij de boerenpraktijk en tegelijkertijd wel de door het ministerie benodigde stikstofemissiereductie oplevert.


In behandeling

De minister heeft de boerenorganisaties wel een deadline gesteld tot 1 juli. Dan zal ze het alternatieve voorstel in behandeling nemen. Bij het opstellen van het alternatieve plan wordt gebruikgemaakt van externe expertise om het voorstel gedegen te onderbouwen, laat LTO Nederland in een reactie weten.


Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 4°
  30 %
 • Dinsdag
  16° / 3°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
Meer weer