Ook+noodfonds+voor+Belgische+sierteelt+en+aardappelsector
Nieuws
© Twan Wiermans

Ook noodfonds voor Belgische sierteelt en aardappelsector

De Vlaamse landbouwminister Hilde Crevits stelt vanuit het noodfonds vanwege de coronacrisis 35 miljoen euro beschikbaar voor de Belgische sierteeltsector en aardappeltelers.

Net als in Nederland zijn ook in België deze beide sectoren het zwaarst getroffen door de coronacrisis. Belgische siertelers en aardappeltelers worden vooral gecompenseerd voor het verlies van onverkoopbaar product, meldt Vilt.be.

Het beschikbare budget is onderverdeeld in 25 miljoen euro voor de sierteelt en 10 miljoen euro voor de aardappeltelers. De Belgische belangenorganisaties voor boeren en tuinders zijn tevreden met de compensatievergoeding.


Extra Europese middelen

De praktische uitvoering van de regeling moet de komende periode duidelijk worden. Naast de 10 miljoen euro uit het nationale noodfonds krijgen Belgische aardappeltelers volgens Vilt.be ook bijna 13 miljoen euro aan extra Europese middelen toegevoegd vanuit de directe inkomenssteun.

Weer

 • Donderdag
  10° / 0°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer