Wolf+jaagt+paarden+op%2C+eigenaar+met+riek+in+de+achtervolging
Nieuws
© Pixabay

Wolf jaagt paarden op, eigenaar met riek in de achtervolging

Het afgelopen weekend was een wolf actief bij een paardenfokker in het Brabantse Hedikhuizen. Het dier jaagde een groep van zeven jaarlinghengsten op. Daarbij raakte één van de hengsten geblesseerd.

De eigenaar van de hengsten merkte dat de dieren onrustig waren en bleven rennen. Toen hij die nacht buiten keek, zag hij in het schijnsel van het stallicht een wolf achter de paarden aanrennen. Daarop pakte hij een riek en sprintte achter de wolf aan, die wist te ontkomen. Vervolgens zijn de jaarlingen op stal gezet.

'Het is een geluk dat ik mijn paarden op dit moment bij huis heb staan. Wie weet welke fatale afloop het bezoek van de wolf anders voor mijn dieren had kunnen hebben', stelt de getroffen ondernemer.


Schapen wel de klos

Voorlopig blijven de jaarlingen thuis en gaan ze in de avond weer op stal. 'Het kost mij meer voer, strooisel en tijd, maar de kans om één of meerdere van mijn jaarlingen te verliezen, weegt daar niet tegen op', vervolgt hij. Hemelsbreed ligt het bedrijf nog geen kilometer van de locatie waar de afgelopen nachten tientallen schapen zijn doodgebeten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer