Wolf jaagt paarden op, eigenaar met riek in de achtervolging

Het afgelopen weekend was een wolf actief bij een paardenfokker in het Brabantse Hedikhuizen. Het dier jaagde een groep van zeven jaarlinghengsten op. Daarbij raakte één van de hengsten geblesseerd.

Wolf+jaagt+paarden+op%2C+eigenaar+met+riek+in+de+achtervolging
© Pixabay

De eigenaar van de hengsten merkte dat de dieren onrustig waren en bleven rennen. Toen hij die nacht buiten keek, zag hij in het schijnsel van het stallicht een wolf achter de paarden aanrennen. Daarop pakte hij een riek en sprintte achter de wolf aan, die wist te ontkomen. Vervolgens zijn de jaarlingen op stal gezet.

'Het is een geluk dat ik mijn paarden op dit moment bij huis heb staan. Wie weet welke fatale afloop het bezoek van de wolf anders voor mijn dieren had kunnen hebben', stelt de getroffen ondernemer.


Schapen wel de klos

Voorlopig blijven de jaarlingen thuis en gaan ze in de avond weer op stal. 'Het kost mij meer voer, strooisel en tijd, maar de kans om één of meerdere van mijn jaarlingen te verliezen, weegt daar niet tegen op', vervolgt hij. Hemelsbreed ligt het bedrijf nog geen kilometer van de locatie waar de afgelopen nachten tientallen schapen zijn doodgebeten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer