Brabantse+PVV+blij+met+proeven+weren+wolven
Nieuws
© Pixabay

Brabantse PVV blij met proeven weren wolven

De Brabantse PVV heeft met buitengewone interesse kennisgenomen van de succesvolle proeven die op de Veluwe zijn uitgevoerd om wolven te weren van schaapskuddes door elektrische afrastering.

Met het indienen van een motie bij de behandeling van de Perspectiefnota 2020 wil de PVV het provinciebestuur verzoeken om contact te leggen met de wolvencommissie in Gelderland en de lessen en werkwijzen vanuit daar over te nemen.


'De wolf heeft zich na 120 jaar afwezigheid weer in Noord-Brabant gevestigd en helaas zijn er in korte tijd al meerdere landbouwdieren ten prooi gevallen. De PVV wil dat de provincie verantwoordelijkheid neemt in dit dossier en bijdraagt aan oplossingen om de angst bij onze veehouders weg te nemen', zegt woordvoerder Maikel Boon van de PVV.


Elektrische afrastering

'De resultaten van de proeven met elektrische afrastering in Gelderland zijn veelbelovend en wij verzoeken het college van Noord-Brabant dan ook om het Gelderse wolvenpreventieplan te gebruiken voor oplossingen voor de ontstane problemen in onze provincie', zegt Boon.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  16° / 2°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  25 %
Meer weer