Wolf+heeft+het+ook+voorzien+op+Schotse+hooglanders
Nieuws
© Pixabay

Wolf heeft het ook voorzien op Schotse hooglanders

Vier Schotse hooglanders zijn de afgelopen dagen in Someren doodgebeten door een wolf of een groep wolven. Dat zegt voorzitter Saskia Duives van de LTO-vakgroep Schapenhouderij in het Eindhovens Dagblad.

Voor Duives is dit voldoende reden om de provincie te verzoeken een wolvencommissie in te stellen.

In die commissie zitten vertegenwoordigers van onder meer landbouw, Staatsbosbeheer en grondbezitters. In Gelderland is al zo’n commissie actief. Die steunt getroffenen met een financiële bijdrage, waardoor extra bescherming kan worden aangeschaft.


Duives kan het zich amper voorstellen dat het in dit geval om één wolf gaat. 'Tot nu toe beten wolven alleen schapen dood, nu dus ook runderen. En vier hooglanders door één wolf? Lijkt me onwaarschijnlijk.' Bewijs daarvoor ontbreekt echter nog.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer