VVD Friesland vraagt om wolvenoverleg

VVD Friesland pleit voor een provinciaal wolvenoverleg tussen provincie, landbouw- en natuurorganisaties. Volgens VVD-Statenlid Marten Dijkstra heeft zo'n overleg meerwaarde om 'samen kennis op te doen en maatregelen te nemen'. Dat schrijft hij in vragen aan het provinciebestuur.

VVD+Friesland+vraagt+om+wolvenoverleg
© Pixabay

De VVD-fractie uit haar zorgen over de komst van de wolf. Ze vraagt of wolven voldoende weggehouden kunnen worden bij bewoners van het platteland. Eind maart doodde een wolf niet alleen schapen in het Drentse Norg en Veenhuizen, maar ook in het Friese Donkerbroek. Provincie Drenthe heeft een overleg tussen provincie, landbouw- en natuurorganisaties over de wolf.


Volgens de VVD blijkt uit een artikel over Noors onderzoek in V-focus dat wolven mensen kunnen aanvallen als zij hun schuwheid voor de mens verliezen en leren voedsel te halen bij de boer.

Protocol herzien

De liberalen vragen de provincie maatregelen te treffen om de Friese bevolking en dieren als schapen beter te beschermen. Ook willen ze dat het huidige wolvenprotocol wordt herzien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer