Meer kiloknallers door stuntprijzen kip

Het aantal kiloknallers steeg in het eerste kwartaal van dit jaar 6 procent, meldt Wakker Dier. Die toename wordt vooral veroorzaakt door meer aanbiedingen met keurmerkloze kip: een stijging van 21 procent ten opzichte van vorig jaar.

Meer+kiloknallers+door+stuntprijzen+kip
© Twan Wiermans

Na een daling vanaf 2015 nam vorig jaar het aantal kiloknallers voor het eerst weer toe. Die ontwikkeling zet door in het eerste kwartaal van 2020. Wakker Dier spreekt van een zorgwekkende trend.

Het aantal aanbiedingen van vlees met een dierenwelzijnskeurmerk is niet toegenomen. Albert Heijn had in het eerste kwartaal van 2020 met 136 stuks de meeste aanbiedingen met keurmerkloze kip, gevolgd door Vomar (24) en Dirk (17).


Kiloknallers

Kiloknallers zijn in de definitie van Wakker Dier aanbiedingen voor vlees en vleeswaren zonder dierenwelzijnskeurmerk. Vleesacties zijn voor de consument een belangrijk argument om bij een supermarkt te kopen. Wakker Dier volgt sinds 2010 de aanbiedingen van de supermarkten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer