Europese melkprijs maart halve cent lager

De gemiddelde melkprijs van alle EU-landen lag in maart met 34,77 cent bijna een halve cent per kilo melk lager dan in februari. Nederland kwam met 36,50 cent juist een kwartcent hoger uit dan in februari.

Europese+melkprijs+maart+halve+cent+lager
© Mike Schellart

Dat blijkt uit de deze week verschenen 'Milk market observatory' van de Europese Commissie. Opvallend daarbij is dat de melkproductie in de Europese Unie in januari met 11,9 miljoen ton toch 1,7 procent hoger ligt dan het jaar ervoor. In februari lijkt de productie zelfs verder te zijn verhoogd.

Nederland produceerde in januari en februari zelfs 2,4 procent meer melk dan dezelfde maanden in 2019. België en Tsjechië molken met een plus van respectievelijk 4,4 procent en 5 procent beduidend meer.

Min zuivelproducten

Of dat nu het gevolg is van de productie of dat de coronacrisis hier ook mee te maken heeft, is onduidelijk. Minder goed nieuws heeft de commissie over de prijzen voor boter, magere melkpoeder en volle melkpoeder.

De Europese prijs voor boter daalde in week 16, de week van 13 april, met 10,4 procent ten opzichte van de vier weken ervoor en komt op 295 euro per 100 kilo. Magere melkpoeder zakte met 10 procent naar 191 euro per 100 kilo. Bij volle melkpoeder was de daling met 5,5 procent enigszins beperkt, deze kwam in week 16 uit op 264 euro per 100 kilo.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer