Global Dairy Trade zorgt voor wat optimisme

In een tijd dat veel signalen voor de zuivelmarkt op rood staan door de coronacrisis, is er ook een lichtpunt. De Global Dairy Trade (GDT) overtrof alle verwachtingen door een plus van 1,2 procent te noteren.

Global+Dairy+Trade+zorgt+voor+wat+optimisme
© Jacob Melissen

Het resultaat van de internationale en onafhankelijke veiling laat volgens marktkenners zien dat de Chinezen weer terug zijn op de markt en weer aan het inkopen zijn. De GDT-prijzen van zuivelproducten stegen voor het eerst sinds januari, ondanks het feit dat de pandemie Covid-19 wereldwijd nog steeds om zich heengrijpt.

De stijging van 1,2 procent is een gemiddelde van de GDT-veiling. De prijs van boter steeg met 4,5 procent tot 4.263 dollar per ton. Volle melkpoeder steeg met 2,1 procent tot 2.820 dollar per ton. De notering van mageremelkpoeder daalde met 0,8 procent tot 2,514 dollar per ton.

Lichtpuntje

Klaas-Johan Osinga van LTO Nederland noemt het resultaat een lichtpuntje. Je ziet dat de exportvraag van China weer toeneemt. De economie komt weer op gang. Dit valt mee en is wellicht ook goed voor het marktsentiment. Ook via andere kanalen hoor ik dat er vanuit China herstel te zien is.'

De zuivelnoteringen van ZuivelNL laten nog steeds een dalende tendens zien. De boternotering leverde 50 euro in en komt daarmee uit op 270 euro.

• Bekijk de marktprijzen van zuivel

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer