Duitse+melkveehouders+protesteren+bij+Aldi
Nieuws
© pixabay

Duitse melkveehouders protesteren bij Aldi

Duitse melkveehouders protesteerden donderdag en vrijdag bij het Aldi-distributiecentrum in Beverstedt, boven Bremen. Ze zijn het niet eens met het prijsbeleid van Aldi. Die supermarkt wil vanwege het coronavirus lagere prijzen bedingen.

Volgens de melkveehouders wil Aldi de onderhandelingen met de zuivelaars over nieuwe halfjaarcontracten voor verse zuivel vervroegen, meldt Nord24. De contracten lopen tot en met mei, maar Aldi wil de contracten eerder openbreken.

De boeren denken dat de supermarkt daarmee wil inspelen op de coronacrisis. Mede als gevolg van een verminderde export naar China staan de prijzen onder druk. Hierdoor hoopt Aldi lagere prijzen te bewerkstelligen.

Petitie

Vooral jonge melkveehouders zijn niet blij met dit beleid. Dat was reden voor een vijftigtal boeren, verenigd in de actiegroep 'Land schafft Verbindung' (land creëert verbinding), om met de trekker richting Beverstedt af te reizen.

Ze overhandigden vrijdagochtend een petitie aan de centrummanager met het verzoek om de overeengekomen contracten te respecteren. Donderdagmiddag reden en protesteerden om dezelfde reden 350 boeren met hun trekkers door en in Bremen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
 • Donderdag
  7° / 4°
  40 %
Meer weer