Veehouders+VS+blijven+met+melk+zitten
Nieuws
© pixabay

Veehouders VS blijven met melk zitten

Een aantal melkveehouders, aangesloten bij de Dairy Farmers of America (DFA), kan de melk niet kwijt. De oorzaak ligt in de coronacrisis, wat enorme logistieke gevolgen heeft. Zo wordt de melk niet opgehaald.

De afzet richting supermarkten is goed, bij een aantal supers is melk zelfs op rantsoen. Het sluiten van restaurants maakt echter dat de melkstromen opnieuw moeten worden ingericht. Daarbij willen vervoerders van melk uit vrees voor corona niet werken en is de zuivelexportmarkt opgedroogd, meldt de New York Times.

Minder koeien

Volgens de krant zijn er meer zuivelverwerkers in logistieke problemen verzeild. Coöperatie Land O'Lakes heeft leden gewaarschuwd dat ze mogelijk melk moeten laten weglopen. De in Wisconsin gevestigde coöperatie Foremost Farms USA schrijft aan veehouders dat het lastig is om alle melk te verwerken en raadt aan de veestapel in te krimpen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer