Boer+en+tuinder+zijn+%27cruciaal+beroep%27+in+aanpak+corona
Nieuws
© Frank van der Burg

Boer en tuinder zijn 'cruciaal beroep' in aanpak corona

Boeren, tuinders, toeleveranciers en afnemers zijn door de overheid bestempeld als cruciale beroepsgroepen. Dat betekent dat zij, in tegenstelling tot mensen in niet-cruciale beroepen, hun kinderen wel mogen onderbrengen bij de kinderopvang en scholen.

De rijksoverheid heeft een aantal cruciale beroepsgroepen benoemd waarvan zij vindt dat ze nodig zijn om de samenleving draaiende te houden tijdens de COVID-19-uitbraak. Ouders of verzorgenden die hieraan werken, kunnen gebruikmaken van de kinderopvang. Het gaat daarbij onder meer om beroepen in de zorg, het onderwijs en het transport, maar ook om de voedselketen.

De voedselketen moet in dit kader over de volle breedte worden gezien. Deze bestaat uit supermarkten, de aanlevering van supermarkten, de verwerkende industrie en de transporten van deze industrie, maar ook het ophalen van producten bij boeren, het aanleveren van bijvoorbeeld veevoer en andere producten bij boeren, de toegang van arbeiders voor de oogst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer