Sierteelt+schenkt+niet+verkochte+bloemen+aan+zorg
Nieuws
© FloraHolland

Sierteelt schenkt niet verkochte bloemen aan zorg

Medewerkers van bloemenveiling FloraHolland geven dinsdagochtend bij ziekenhuizen en verzorgingshuizen bloemen af om zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet in de tijd van het coronavirus.

Ze doen dit in samenwerking met de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) en Bloemenbureau Holland in de regio Aalsmeer en Naaldwijk, dicht bij de veilingcomplexen die hard geraakt zijn door de coronacrisis.

Per dag worden bij Royal FloraHolland gemiddeld meer dan 30 miljoen bloemen en planten verhandeld. Op maandag bleef een historisch percentage van 50 procent van de aanvoer echter onverkocht.

Nood maakt deugd

CEO Steven van Schilfgaarde van Royal FloraHolland: 'Momenteel gaan er ontzettend veel hoogwaardige bloemen en planten verloren, doordat de handel vanwege de coronacrisis grotendeels stilligt. Dit is verschrikkelijk om te zien', stelt hij.

'Zeker wanneer je bedenkt dat onze kwekers hun bloemen en planten produceren met zoveel passie en aandacht. Met deze actie maken we van een nood een deugd en willen we met de hele Nederlandse sierteeltsector onze hulpverleners een hart onder de riem steken en onze dank en waardering tonen.'


Belangrijke periode

Algemeen directeur Matthijs Mesken van de VGB valt Van Schilfgaarde bij: 'Bloemen geven kleur en steun in zware tijden en dat kan iedereen goed gebruiken op dit moment. Dit is een belangrijke periode voor kwekers en klanten met alle feestdagen in het verschiet.

'We zetten als sector dan ook alles op alles om de sierteelt die goed is voor 150.000 arbeidsplaatsen, voor Nederland te behouden.'