Wikkelfolie beschermt tegen knaagdieren en vogels

Rani Plast brengt dit voorjaar een nieuwe folie voor het wikkelen van balen op de markt. De folie RaniRepel is speciaal ontworpen om de balen tegen knaagdieren en vogels te beschermen.

Wikkelfolie+beschermt+tegen+knaagdieren+en+vogels
© RaniRepel

RaniRepel bevat een niet-giftige, natuurlijke stof die door zijn geur en smaak kraaien, raven, ratten en muizen afstoot. Het afweermiddel schaadt de dieren niet en heeft ook geen schadelijke uitwerking op hun rol in de biodiversiteit.

Vraat aan balen door knaagdieren en vogels kan ruwvoer en veevoer bederven. Beschadigde balen kunnen een kostenpost zijn voor boeren, omdat er tijd nodig is voor reparaties of het ruwvoer zelfs verloren kan gaan.

Gezondheid vee

Schade aan balen kan leiden tot schimmel, ruwvoerbesmetting en giftige bacteriën, wat weer gevolgen kan hebben voor de gezondheid van het vee en voor de melkproductie. RaniRepel is ontwikkeld om deze risico's te verminderen.

Uitgebreide proeven hebben aangetoond dat het middel aanvallen van vogels en knaagdieren bijna volledig kan voorkomen, zodat de luchtdichte wikkelingen om de balen intact blijven.

Waarschuwing

Daarnaast is uit de praktijktests gebleken dat RaniRepel nog een extra voordeel heeft: knaagdieren en vogels leren het gebied te vermijden en geven deze waarschuwing ook door aan hun soortgenoten en nakomelingen. Zo komt er blijvend minder ongedierte op het land.

Qua opslag en verwerking werkt RaniRepel hetzelfde als iedere andere Rani Plast-wikkelfolie voor het wikkelen van balen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer