Met+de+sateliet+de+muis+te+lijf
Nieuws
© Freelancer

Met de sateliet de muis te lijf

Met een app met satelietbeelden de muizen te lijf gaan. Dat is het doel van een speciale app voor ondernemers in Zuid-West Friesland. Op de beelden kunnen ondernemers de muizenschade zien deze knaagdieren vervolgens te bestrijden door percelen op het juiste moment onder water te zetten.


De satellietbeelden worden elke twee weken ververst, meldt Omrop Fryslân. Daarbij kunnen boeren hun ervaringen delen met de app. Deze bestond al voor de bestrijding in Frankrijk, maar is nu aangepast en uitgebreid om ook in Friesland te functioneren.

Deze aanpassing is uitgevoerd in opdracht van LTO, het waterschap en de provincie.

Dit jaar flinke schade

Deze zomer was de muizenschade al zichtbaar in Zuid-West Friesland. Het betreft vooral schade in en om Hommerts, Terzool, Indijk, Tjerkgaast en Follega. Daar is de muizenschade op satellietbeelden te herkennen als lichte vlekken in het groene gras

• Lees ook: Muizenschade zichtbaar op satellietbeelden


Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer