Met de sateliet de muis te lijf

Met een app met satelietbeelden de muizen te lijf gaan. Dat is het doel van een speciale app voor ondernemers in Zuid-West Friesland. Op de beelden kunnen ondernemers de muizenschade zien deze knaagdieren vervolgens te bestrijden door percelen op het juiste moment onder water te zetten.

Met+de+sateliet+de+muis+te+lijf
© Freelancer


De satellietbeelden worden elke twee weken ververst, meldt Omrop Fryslân. Daarbij kunnen boeren hun ervaringen delen met de app. Deze bestond al voor de bestrijding in Frankrijk, maar is nu aangepast en uitgebreid om ook in Friesland te functioneren.

Deze aanpassing is uitgevoerd in opdracht van LTO, het waterschap en de provincie.

Dit jaar flinke schade

Deze zomer was de muizenschade al zichtbaar in Zuid-West Friesland. Het betreft vooral schade in en om Hommerts, Terzool, Indijk, Tjerkgaast en Follega. Daar is de muizenschade op satellietbeelden te herkennen als lichte vlekken in het groene gras

• Lees ook: Muizenschade zichtbaar op satellietbeelden


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer