Lokaal+Brabant+sluit+aan+bij+coalitiepartijen
Nieuws
© Jasper Schel

Lokaal Brabant sluit aan bij coalitiepartijen

Lokaal Brabant gaat met VVD, Forum voor Democratie en CDA in gesprek over een coalitievorming voor de provincie Noord-Brabant. De partijen hebben voldoende gezamenlijke basis gevonden om verder te spreken over een akkoord op hoofdlijnen, zo staat in een persbericht van de provincie Noord-Brabant.

'Wij nemen graag verantwoordelijkheid voor het besturen van Brabant', zegt fractievoorzitter Wil van Pinxteren van Lokaal Brabant. 'We hebben er alle vertrouwen in dat we samen met de andere drie partijen tot een prima akkoord op hoofdlijnen kunnen komen. Daarbij staan wij als lokale partij dicht bij de Brabanders. Dat gaan we zeker inbrengen. Dat willen de andere partijen ook graag. We gaan met vertrouwen de gesprekken in.'

'Goed dat Lokaal Brabant meedoet. Ze staan dicht bij de ideeën van VVD, Forum voor Democratie en CDA voor de toekomst van Brabant', reageert VVD'er Christophe van der Maat. 'We vinden het belangrijk dat gezond verstand, realisme, balans en het lokale karakter van onze provincie goed geborgd zijn in een nieuwe coalitie. Daar zit precies de kracht van Lokaal Brabant. Het is fijn dat we daar samen gebruik van kunnen maken.'

'Belangrijke stap'

Gespreksleider Alfred Arbouw, die door de provincie is aangesteld als rapporteur voor een nieuw te vormen college, noemt de aansluiting van Lokaal Brabant een belangrijke stap. 'Goed dat we nu verder kunnen toewerken naar een akkoord op hoofdlijnen.'

De gesprekken om te komen tot een nieuw akkoord worden vervolgd met de vier partijen. Arbouw gaat vanaf nu als formateur aan de slag met het formeren van een coalitie met deze vier partijen en het maken van een hoofdlijnenakkoord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer