VVD wil met FvD en CDA over rechts in Brabant

De Brabantse VVD-fractie wil een tweede gesprek met Forum voor Democratie (FvD) en het CDA over de te vormen coalitie.

VVD+wil+met+FvD+en+CDA+over+rechts+in+Brabant
© Jasper Schel

'De VVD nodigt FvD en het CDA uit om samen verder te praten en te zoeken naar overeenstemming voor de aanpak van de opgaven voor Brabant', meldt de partij in een persbericht. Doel is volgens de VVD om met deze partijen 'te komen tot een meerderheidscoalitie met een akkoord op hoofdlijnen'.

De liberalen lijken daarmee hun keuze voor een rechtse coalitie gemaakt te hebben. Hoewel er nog niets besloten is, lijkt de enige andere optie, over links met D66, SP, PvdA en GroenLinks, af te vallen. VVD, FvD en CDA zullen bij het slagen van verdere onderhandelingen, de kern van de nieuwe coalitie vormen. Ze hebben daarnaast nog wel enkele kleinere partijen nodig om een meerderheid te krijgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer