Hartenkreet Brabantse boeren voor Statenleden

Ruim negenhonderd kaarten met hartenkreten van Brabantse boeren liggen vrijdag in de postvakjes van Statenleden. Het is naast Valentijnsdag namelijk ook de dag dat Provinciale Staten een besluit nemen over de deadlines voor stikstofemissie.

Hartenkreet+Brabantse+boeren+voor+Statenleden
© Jasper Schel

Voorafgaand aan het stikstofdebat zijn de hartenkreten in de provinciale brievenbus beland. De grotendeels vooraf ingevulde kaarten zaten vorig weekend ingesloten bij Nieuwe Oogst. Het enige dat de boeren hoefden te doen, was er hun eigen hartenkreet opzetten en het kaartje op de post te doen.


Volgens ZLTO-woordvoerder Mark de Jong is het een geslaagde actie. 'Mooi dat zoveel ondernemers en bedrijven in de agri- en foodsector hun boerenhart laten spreken. Het toont aan dat het stikstofdossier, waar vandaag weer een besluit over genomen wordt, grote impact heeft op heel veel boeren en bedrijven.'

Gezond boerenverstand

Er zullen de komende tijd nog vele honderden kaarten bij het provinciehuis op de deurmat vallen, weet De Jong. 'We hopen dat de Statenleden hierdoor besluiten nemen op basis van hun gezonde boerenverstand met realistische regelgeving.'

'Het toont aan dat het stikstofdossier grote impact heeft'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer