FDF roept op tot actie bij nieuw overleg Rutte

Farmers Defence Force roept boeren op om buiten massaal aanwezig te zijn als premier Rutte en landbouwminister Carola Schouten op 5 februari het gesprek met het Landbouw Collectief hervatten in het Catshuis.

FDF+roept+op+tot+actie+bij+nieuw+overleg+Rutte
© Dirk Hol

'Daar moeten spijkers met koppen worden geslagen en de finale klap worden gegeven', schrijft FDF-voorman Mark van den Oever vrijdag in een dwingende oproep aan zijn achterban.

'Zorg dat je er bent. Zorg dat Rutte zich wel drie keer bedenkt voor hij de Nederlandse boeren opnieuw durft te belazeren. Zorg dat hij inhoud geeft aan zijn opmerking dat boeren niet het probleem zijn, maar wel kunnen helpen bij de oplossing.'

Van den Oever bedankt daarnaast de boeren die gehoor gaven aan eerdere oproepen van Farmers Defence Force (FDF) om te protesteren op 1 en 16 oktober en 16 december vorig jaar. Hij benadrukt echter dat het aanstaande Catshuis-overleg op 5 februari cruciaal zal zijn in het bereiken van de doelen in zijn protestagenda. 'Druk leggen is nog nooit zo belangrijk geweest als op deze dag.'


FDF zegt met het Landbouw Collectief nog steeds te willen werken aan een inhoudelijk sterk plan van aanpak. 'Om onze Nederlandse boeren te versterken en een oplossing te bieden voor de economie in Nederland.'

Tegelijk twijfelt de voorman openlijk aan de bereidwilligheid van de politieke partners die dit plan mede duurzaam mogelijk moeten maken. In Den Haag en de provincies zou slechts een papieren werkelijkheid gecreëerd worden. Tegen de boeren en 'ten gunste van zware, vervuilende industrie'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer