Boerenactiegroep kondigt nieuwe acties aan

Boerenactieclub Agractie heeft nieuwe acties aangekondigd. Agractie zegt op veertig 'opvallende locaties' door heel Nederland agrarische producten te gaan 'aanbieden'. Wat daarmee wordt bedoeld, is onduidelijk. Het gaat onder andere om supermarkten en winkelcentra. Die zullen worden 'aangekleed met trekkers en spandoeken'.

Boerenactiegroep+kondigt+nieuwe+acties+aan
© Gertjan van der Wal

Wanneer ze zijn, zegt een woordvoerder van Agractie niet. In een geschreven verklaring staat dat de acties op 'een datum in het eerste kwartaal van 2020' zullen zijn. Agractie vindt dat veel Nederlandse producten in supermarkten verkocht worden tegen een prijs die niet in verhouding staat tot wat boeren ervoor krijgen.

Meerdere boerenactiegroepen hebben de afgelopen tijd actie gevoerd. Naast hun onvrede over de prijzen die zij voor hun producten krijgen, protesteerden ze tegen het stikstofbeleid van de Nederlandse regering. Boeren worden daardoor hard getroffen, stellen ze. De acties leidden tot veel verkeerschaos, omdat boeren massaal met hun trekkers de weg op gingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer