Boerenprotest genomineerd voor prijs

Het Agractie boerenprotest van 1 oktober op het Malieveld in Den Haag is genomineerd voor de Issue Award 2020.

De Issue Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon of organisatie die op een opvallende, effectieve manier een onderwerp op de maatschappelijke en politieke agenda weet te krijgen. De protestactie van 1 oktober werd opgezet door Bart Kemp van Agractie Nederland.

Naast het boerenprotest, maken ook de #DOESLIEF campagne van SIRE en de Petitie Jeugdzorg Gemeenten van wethouder Rob Jonkman van de gemeente Opsterland kans op de prijs. Voorzitter Reint Jan Renes van de vakjury noemt deze genomineerden ‘de meest succesvolle initiatieven op het gebied van maatschappelijke- en politieke agendering’ in 2019.

De award werd vorig jaar gewonnen door programmamaker Tim Hofman voor zijn initiatief tot een petitie voor een ruimer kinderpardon. Arjen Lubach kreeg een Oeuvre Award voor zijn programma ‘Zondag met Lubach. De Issue Award wordt op 23 januari uitgereikt in de Balie in Amsterdam.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer